KOCKA KAMP

Kocka kamp izvajamo v sodelovanju z Zavodom 1-2-3. Kocka kamp je primeren za otroke od 6 leta dalje. Kako lahko kmetu olajšamo delo in mu pomagamo stvari avtomatizirati? Iščemo rešitve in iz kock in preko robotike izdelujemo prototipe. 

Poleg izkustvenega učenja se učimo kako poteka kmečko življenje. Kako pride hrana na krožnik in kakšno veselje in ob enem tudi skrb so živali.

3. 7. – 7. 7. 2023

PROGRAM

Na razpolago bomo imeli vse komplete  LEGO® Education kock, ki so primerne različni starostni skupini.

Programi so prilagojeni tako, da otroci po navodilu, ki ga običajno berejo z tablice oz. računalnika sestavijo element/robotka, ki pa oživi. Sestavna komponenta vsebuje pametno kocko, senzorje, lučke, motorje, ki funkcionalno delujejo v namen raziskovanja, sodelovanja, odkrivanja, igre in spoznanj. 

Poleg igre s kockami, ki bodo potekale vsak dan dopoldan in popoldan je zagotovljena zabava na kmečkem igrišču. 

Lesene formule, igrača traktor, samokolnice in viseče mreže nas bodo nasmejale. Privoščili si bomo seveda tudi zabavo z vodo. 

Obiskali bomo tudi bližnjo vasico Motnik, ki letošnje leto praznuje 600 letnico in ima res zanimivo zgodbo. V vasi je tudi veliko šolsko igrišče z košarkarskim igriščem, odbojkarskim igriščem.  

 

V večernih urah bomo sedli za ognjišče se okrepčali, zapeli in kaj dobrega spili. Si naredili kino večer na seniku. 

Domače okolje, zdrava in okusna hrana bo naša motivacija za kreativno ustvarjanje in tudi dobro počutje. Zvezde na 700m nadm. višine izgledajo precej bližje še posebej, če je nebo kristalno jasno.

Na kmetiji se bomo družili tudi z živalmi – psički Pika in Kaja, muc Mac, veliko kokoši (tako dela s pobiranji jajc ne bo zmanjkalo) in petelinov, 4 koze, ki so vedno malo nagajive, 3 kobilice Gaja, Miška, Medea in kravica Liza. Zajcev pa je toliko, da jih težko štejemo, dva pa sta prav posebna Črnuhek in Spidi. 

Te živali bodo naše sopotnice in skrbeli bomo zanje, kot da so naša last. Odgovornost, da ne bodo lačne, žejne in osamljene bo v tem tednu na nas. Vsak dan bomo šli na sprehod s konji in kdor bo želel lahko vsak dan tudi jaha.

Spali bomo v šotorih, ki bodo postavljeni tik ob kmetiji. Ležišča bodo pripravljena po domače in vsak udeleženec naj ima s seboj spalko v kateri bo našel tudi svoj nočni topel občutek. Domače »izmišljene zgodbe« krasile odhod v spanec.

POTEK, CENA

Program poteka cel teden, otroci so nastanjeni na naši kmetiji. Otroci bodo prenočili v udobnih šotorih. Možen je tudi dnevni obisk (8:00-16:00), vendar prevoz žal ni možen – otroka pripeljete sami.  

Vsi prijavljenih prejmete po e-mailu vse podrobne informacije o tem, kaj morajo otroci imeti s seboj skupaj s predstavitvijo programa, varnost, pravila,… 

Število prijav je omejeno – sprejmemo do 15 otrok. 

Drugi otrok iste družine ima 5,00€ popusta.

Cena: 380,00 € / 5 dni – 4 nočitve / otroka
Dnevni obisk
(8:00-16:00): 52,00€
Doplačilo:
prevoz prvi dan iz Domžal in zadnji dan v Domžale: 15,00€

Cena vključuje: nastanitev, polni penzion, animacije, usposobljeni animatorji, ustvarjalni material, kocke, športni material in pripomočki. 

PRIJAVA:

POMEMBNE INFORMACIJE

  •  PRIMERNA OBLAČILA IN OBUTEV: Otroke opremite temperaturam primerno. V pomladnem/jesenskem času priporočamo škornje, poleti pa superge. Za v hlev naj bodo otroci oblečeni “za doma”, v obleke, ki je ni škoda, da lahko kar se da uživajo. Lahko imajo tudi rezervna oblačila. Ne glede na letni čas priporočamo kapo ali trak. Poleti pa priporočamo tudi sončno kremo. 
  • PLAČILO: Znesek poravnate na TRR: SI 56 6000 0000 0413 873 (Mojca Grojzdek s.p.). Namen: Ime in priimek otroka, sklic: nrc. Plačilo izvedite en teden pred pričetkom počitnic. Možno je tudi plačilo z gotovino na lokaciji. 

POGOSTA VPRAŠANJA:

  • Kaj pa vreme? Počitnice izvedemo tudi v slabem vremenu. Pod hlevom imamo ogromen nadstrešek in če je dež se aktivnosti prestavijo tja in v hlev. Program prilagodimo razmeram. Ko neha deževati pa ponovno akcija 🙂
  • Kdaj pripeljemo otroke? Priporočamo da otroke pripeljete najkasneje do 8:30, da lahko pojedo zajtrk, saj ob 9:00 pričnemo z aktivnostmi. 
  • Se lahko otrok počitnic udeleži samo določen dan? Seveda, v tem primeru glejte dnevno ceno počitnic.