KOCKA KAMP na KMETIJI

Otroci bodo cel teden preživeli na naši kmetiji (tudi spijo pri nas). Uživali bodo med kockami (LEGO ROBOTIKA) – sestavljali bodo kmetijske naprave, živali,… iz kock in reševali izzive in naloge na kmetiji. Poleg tega pa bodo spoznali našo kmetijo, živali, jahali, hranili živali, se peljali s traktorjem,…

TERMIN:

19. 8. – 23. 8. 2024

Otroci bodo cel teden preživeli na naši kmetiji (tudi spijo pri nas). Uživali bodo med kockami (LEGO ROBOTIKA) – sestavljali bodo kmetijske naprave, živali,… iz kock in reševali izzive in naloge na kmetiji. Poleg tega pa bodo spoznali našo kmetijo, živali, jahali, hranili živali, se peljali s traktorjem,…

Otroci bodo prišli na sproščeno mesto, kjer bodo najprej globoko zadihali in se naužili miru in radosti, ki jih bo obdajala. Naše živali so res ljubeče od muce do kuža, krave, zajcev, konjev, kokoši, koze… Prav vse živali si želijo tople bližine, stika in pogovorov. In tabor je namenjen tudi opazovanju in iskanju rešitev za nekoga, ki vsakodnevno dela na kmetiji. S tem bodo otroci postali interaktivni opazovalci in spremljevalci, na koncu bo rezultat rešitev težave kmeta oz. modernizacija vsakodnevnih aktivnosti in s tem racionalizacija časa kmeta. Otrok pa bo doživel edinstvene počitnice kjer bo imel priložnost se igrati, ustvarjati, iskati rešitve, naužiti se svežega zraka, sklepati dobra prijateljstva in utrditi stik z naravo.

Na taboru bomo elektroniko uporabljali le za rešitev naših problemov.

PROGRAM

PONEDELJEK: Otroci spoznajo našo kmetijo Ogledamo si živali, jih spoznamo in pocrkljamo. Spoznavamo kokoši in jih nahranimo, poberemo jajčka. Popoldan jahamo ali gremo na sprehod s konjih in psičkama Piko in Kajo. Zvečer imamo filmski večer na senu. 

ROBOTIKA: Gradimo kmetijo – kocka izziv. Dodajamo mehanske elemente za področje hranjenja perutnine (kokoši, race, pavi,…). 

TOREK: Hranimo zajčke in jih crkljamo. Realiziramo idejo, ki jo sestavimo iz kock (glej plan robotike). Prestavimo zajčke v boks na prostem in skušamo realizirati idejo glede doziranja hrane in vode. Posvetimo se rastlinam – naučimo se vložiti zelenjavo (kumarice, pesa,…). Gremo na večerni pohod s psičkama Piko in Kajo. Večerno ležanje na travniku in opazovanje zvezd. Večerna izmišljena zgodba. 

ROBOTIKA: Iz kock zgradimo različne rešitve za bivanje zajcev na kmetiji. Radi bi jih prestavili iz hleva na prosto – kako bodo zajčki varni? Kako bomo napeljali vodo, da bo čim bolj racionalno in čim manj dela? Kako bomo poskrbeli za prehrano zajcev, da bo le-ta pravilno dozirana?

SREDA: Zjutraj se posvetimo negi živali (krtačenje konjev, koz, krav). V kolikor naša ideja za zajčke še ni realizirana nadaljujemo z njo, sicer se lotimo tematike koz. Koze so tudi rade na prostem, zelo rade imajo pa tudi igralni park. Kako bi kozam zgradili zanimiv park, kjer bi uživali svoje življenje? Naredimo si blatno kopel. Grabimo, pomagamo pri kmečkih opravilih (spravilno sena), peljemo se s traktorjem, peljemo drva. Večerni obisk lovca – večerno življenje v okolici kmetije. Obiščemo lovsko opazovalnico in opazujemo živali. Igramo se slepo kocko (v noči gradimo iz kock). 

ČETRTEK: Posvetimo se zajčkom in perutnini. Jih negujemo in nahranimo. Na dvorišču imamo gokart tekmovanje z lesenimi formulami. Popoldan jahamo ali gremo na sprehod s konji ali psičkama Piko in Kajo. Igramo in ohladimo se z vodo (vodni balončki, vodni boj). Zvečer se igramo nočne skrivalnice z lučkami.   

ROBOTIKA: Razmišljamo o funkcionalnosti traktorja. Spoznamo dva traktorja ki sta na kmetiji – Zetor in Deutz. Razmišljamo o rešitvah za lažja dela in naloge na kmetiji. Kaj bi traktorju dodalo, da bi nam pomagal narediti (npr. pri obdelavi zemlje, delu v gozdu, dostavi hrane za živali). 

PETEK: Pomagamo pri jutranjih opravilih na kmetiji. Pečemo kruh ali pizzo. Uživamo v zadnjih trenutkih z živalmi, naravo, kmetijo in pričakujemo goste – starši. 

ROBOTIKA: Gradimo tedenske rešitve na kmetiji – modifikacija in morebitne izboljšave. Pripravimo razstavo (za starše). 

POTEK, CENA

Program poteka od 8:00 do 16:00. Počitnice so primerne za otroke od 6 leta dalje. 

Število prijav je omejeno. 

Drugi otrok iste družine ima 5,00 € popusta.

Cena: 420,00€ / teden / otroka
Cena na dan:
55,00€ / dan / otroka (8-16ih)

PRIJAVA

POMEMBNE INFORMACIJE

  •  PRIMERNA OBLAČILA IN OBUTEV: Otroke opremite temperaturam primerno. V pomladnem/jesenskem času priporočamo škornje, poleti pa superge. Za v hlev naj bodo otroci oblečeni “za doma”, v obleke, ki je ni škoda, da lahko kar se da uživajo. Lahko imajo tudi rezervna oblačila. Ne glede na letni čas priporočamo kapo ali trak. Poleti pa priporočamo tudi sončno kremo. 
  • AVANS: Za potrditev prijave je potrebno plačilo avansa – 30,00€. V primeru, da se počitnic ne udeležite, avans ostane nam za računovodske stroške. V primeru, da počitnice odpadejo pa avans vrnemo. 

POGOSTA VPRAŠANJA:

  • Kaj pa vreme? Počitnice izvedemo tudi v slabem vremenu. Pod hlevom imamo ogromen nadstrešek in če je dež se aktivnosti prestavijo tja in v hlev. Program prilagodimo razmeram. Ko neha deževati pa ponovno akcija 🙂
  • Kdaj pripeljemo otroke? Priporočamo da otroke pripeljete najkasneje do 8:30, da lahko pojedo zajtrk, saj ob 9:00 pričnemo z aktivnostmi. 
  • Se lahko otrok počitnic udeleži samo določen dan? Seveda, v tem primeru velja dnevna cena.