KONJIČKOVE POČITNICE

Spoznavanje kmečkega življenja, skrb in nega za živali, dogodivščine na kmetiji.

TERMINI:

8. 7. – 12. 7. 2024

PROGRAM

PONEDELJEK: Otroci si bodo ogledali in spoznali našo kmetijo. Ogledali si bomo živali, jih spoznavali, hranili – kokoši. Spoznavali bomo opremo za konja in jahali. Popoldan gremo na sprehod s konji in psičkama Piko in Kajo ter pomagamo na kmetiji (nega in hranjenje živali). 

TOREK: Pomagamo pri opravilih na kmetiji in negi živali. Krtačimo in negujemo konje ter jahamo. Če bo vroče, imamo vodno zabavo tudi s konji – jih osvežimo s prijetno hladno vodo. Zajčkom gradimo ogrado na prostem. 

SREDA: Pomoč pri jutranjih opravilih na kmetiji. Konjem izdelamo aktivno “konjsko” pot – postavimo debla, lesene ovire in konje usmerjamo po našem poligonu. Jahamo. Naredimo si blatno kopel. Pomagamo pri kmečkih opravilih (spravilo sena), se peljemo s traktorjem.

ČETRTEK: Pomagamo pri jutranjih opravilih na kmetiji. Dodamo še več elementov na našem konjskem poligonu in učimo konje hoditi preko preprek – brvi, ovire in vadimo. Nato jahamo. Po kosilu imamo tekmovanje z lesenimi formulami na dvorišču. Gremo na sprehod s psičkama Piko in Kajo. 

PETEK: Pomagamo pri urejanju hleva in hranjenju živali. Pripravimo se na tekmovanje v znanju konj (kaj smo jih naučili). Pečemo kruh ali pizzo. Uživamo s konji, gremo še na zadnji sprehod ali jahanje. 

V CENO JE VKLJUČENO:

  • Usposobljeni animator
  • Hrana (zajtrk, kosilo, malica) in pijača (sok, voda)
  • Ustvarjalni material

POTEK, CENA

Program poteka od 8:00 do 16:00. Počitnice so primerne za otroke od 6 leta dalje. 

Število prijav je omejeno. 

Drugi otrok iste družine ima 5,00 € popusta.

Cena: 246,00€ / teden / otroka
Cena na dan:
55,00€ / dan / otroka

PRIJAVA

POMEMBNE INFORMACIJE

  •  PRIMERNA OBLAČILA IN OBUTEV: Otroke opremite temperaturam primerno. V pomladnem/jesenskem času priporočamo škornje, poleti pa superge. Za v hlev naj bodo otroci oblečeni “za doma”, v obleke, ki je ni škoda, da lahko kar se da uživajo. Lahko imajo tudi rezervna oblačila. Ne glede na letni čas priporočamo kapo ali trak. Poleti pa priporočamo tudi sončno kremo. 
  • AVANS: Za potrditev prijave je potrebno plačilo avansa – 30,00€. V primeru, da se počitnic ne udeležite, avans ostane nam za računovodske stroške. V primeru, da počitnice odpadejo pa avans vrnemo. 

POGOSTA VPRAŠANJA:

  • Kaj pa vreme? Počitnice izvedemo tudi v slabem vremenu. Pod hlevom imamo ogromen nadstrešek in če je dež se aktivnosti prestavijo tja in v hlev. Program prilagodimo razmeram. Ko neha deževati pa ponovno akcija 🙂
  • Kdaj pripeljemo otroke? Priporočamo da otroke pripeljete najkasneje do 8:30, da lahko pojedo zajtrk, saj ob 9:00 pričnemo z aktivnostmi. 
  • Se lahko otrok počitnic udeleži samo določen dan? Seveda, v tem primeru velja dnevna cena.