ANIMACIJE na kmetiji

Naša kmetija je polna skritih dogodivščin. Za vas smo pripravili aktivne, zabavne, domače, igrive pakete za rojstne dni. 

Rojstni dnevi potekajo na naši kmetiji (Zgornji Motnik 12, 1221 Motnik). Zabava se lahko izvede glede na termin po dogovoru (kontaktirajte nas). Rojstni dnevi so primerni za otroke vseh starosti (program se prilagodi starosti otrok).

1. PAKET

KONJIČKOV ROJSTNI DAN

Spoznamo naše konjičke (Medi, Gaya in Miša), se pogovarjamo o konjih (značilnosti, karakter) in jih hranimo

Da ne bodo preveč umazani, jih bomo skrtačili, počesali, negovali. Spoznamo opremo za jahanje in osedlamo Medi. Gremo na vodeno jahanje v naravi. Ko se vrnemo, konja razsedlamo in pospravimo opremo. Konjičke vodimo v izpust, kjer jih opazujemo na paši in pocrkljamo. 

Ogledamo si hlev in spoznamo še ostale živali na kmetiji, jih pocrkljamo in jim damo kakšen priboljšek. 


Cena
: do 10 otrok = 210,00€, do 18 otrok = 280,00€

2. PAKET

AKTIVNI ROJSTNI DAN NA KMETIJI

Spoznamo živali na kmetiji. Negujemo in poskrbimo za zajčke, kokoške, pujske in konje.

Gremo na kratek sprehod s psičko Piko in poniko Mišo.
Spoznamo gozd, poiščemo lesko. Iz leskovih vej izdelamo sulice in zakurimo ogenj za peko hrenovk. Spečemo hrenovke in raziskujemo kmetijo. 


Cena
: do 10 otrok = 170,00€, do 18 otrok = 210,00€

3. PAKET

ZANIMIV ROJSTNI DAN NA KMETIJI

Celoten program je prilagojen slavljencu in njegovim željam. Kmetija ponuja ogromno aktivnosti. O programu se predhodno dogovorite z nami (kakšne so želje, kaj si slavljenec želi).

Primerne tematike: živali, hrana, gozd, rastlinje, les,…


Cena
: do 10 otrok = 250,00€, do 18 otrok = 310,00€

Ostale informacije

  • HRANA IN PIJAČA: Običajno pripravimo domačo pico (margerita ali klasika), metin, bezgov sok, jabolčni sok (če je na voljo, glede na sezono), vodo. 
  • TORTA: ni vključena v ceno. V kolikor bi si jo želeli, jo pripeljete seboj, mi pa jo bomo vključili v praznovanje. Za krožnike in pribor poskrbimo mi, saj smo ekološko usmerjeni in si želimo čim manj odpadkov (prej nas obvestite, da lahko prilagodimo program). 
  • CENA VKLJUČUJE: usposobljeni mentor oz. vaditelj/učitelj, hrana, pijača, ustvarjalni material, športni material, pred priprava prostora, čiščenje prostora,…
  • PRIMERNA OBLAČILA IN OBUTEV: Otroke opremite primerno temperaturam. V pomladnem/jesenskem času priporočamo škornje, poleti pa superge. Za v hlev naj bodo oblečeni “za doma”, v obleke, ki je ni škoda, da lahko kar se da uživajo. Pozimi ne pozabite na rokavice. Priporočamo tudi šal ali trak. 
  • PREVOZ NA LOKACIJO: uredite sami. Možno tudi organiziran prevoz (po dogovoru z doplačilom).
POGOSTA VPRAŠANJA:
  • Kaj pa vreme? Rojstni dan izvedemo v kateremkoli vremenu. Pod hlevom imamo ogromen nadstrešek in če je dež se aktivnosti prestavijo tja in v hlev. Program prilagodimo razmeram. V kolikor bi si želeli pa lahko pripravimo tudi alternativne programe (npr. peka peciva, obdelovanje lesa,…) 

PROGRAM ZA STARŠE

  • PONUDBA NA KMETIJI – Organiziramo lahko druženje staršev v kotičku na kmetiji. Po dogovoru lahko ponudimo domačo hrano in pijačo: žganje, likerji, domači sokovi, narezek, tudi kaj “na žlico”. Druženje se izvede po predhodnem dogovoru in ob doplačilu. 
  • SPROSTITEV NA KMETIJI – Čas lahko preživite v mirnem kotičku naše kmetije, v novo nastajajočem gozdnem vrtu ali na travniku. Ponudimo vam lahko dobrote s kmetije (domača hrana in pijača).
  • POHODNA POT – V neposredni bližini je pohodna pot skozi Srobotno (vas Bela ali Motnik). V spodnji vasi Motnik si lahko ogledate tudi nekaj zanimivosti. Okolica je popolna narava, brez mestnega vrveža, na višini 700 nm.