Blog

Spoznajte naše živali

Gaya

Kako pa izgleda kmetija brez živali? Malce čudno kajne? Na naši kmetiji imamo že kar nekaj živali, pa tukaj živimo komaj dobra dva meseca 🙂

V nadaljevanju vam bomo predstavili naše zlate živali.

Prva na vrsti je naša kraljična Medi (uradno Medea). Je naš prvi konj, saj smo jo imeli že pred selitvijo na kmetijo (17. junij 2020). Medi je hafliger kobilica, stara 6 let (rojena 14. 7. 2014). Ima največ energije na celi kmetiji, če bi lahko, bi norela cele dneve. Njen karakter je navihan, zeloooo je radovedna in hkrati tudi trmasta. Hitro se uči in obožuje terenska jahanja. Sploh tisti del, ko dobi priboljšek. Medi se večino časa pase zunaj, boks pa ima trenutno kar v štali. V planu je izgradnja zunanjih lauf boksov za vse konjičke, tako da bodo lahko letali zunaj ves čas.

Naslednja in sicer tudi prva, ki je prišla na kmetijo (dan prej kot Medi) je naša šetlandska ponika Gaja (uradno Gaya). Gaja je 16 letna kobilica (rojena 1. 4. 2004), ki je k nam prišla iz Ekološke kmetije Bezgavšek, ker vzrejajo to čudovito pasmo konj. Gaja je zelo radovedna in za košček jabolka bi naredila vse. Obožuje sprehode, kjer lahko prosto teče zraven, še bolj pa obožuje to, da nagaja Medi. Njeno vodilo je: pojej vse in izzivaj medi dokler se da.

Zadnja v naši čredi konj je žrebička šetlandska ponika Miša (rojena 11. 5. 2020). Miša je radovedna žrebička. Ker je tako majhna, ji kar pustimo, da večino časa spuščena teka okoli kmetije. Dlje kot do trave pa tako ne gre. Rada izziva Medi in Gajo, obožuje sprehode, kjer nas počasi zasleduje in prosto hodi za nami. Je najbolj puhasta od vseh. Miša pa je tudi na eno oko rahlo slepa. Razloga ne vemo, saj je k nam takšna že prišla, a nič zato, Miša vseeno enako dobro uživa na naši kmetiji. Vsak večer pa se z največjim veseljem uleže in crklja z nami.

To je bila naša konjska čreda, naslednja na vrsti pa je naša čudovita Pika. Pika je psička (mešanček), rojena meseca avgusta 2020. Je zelo igriva, obožuje raznašanje copat in grizenje rok in nog. Zelo rada se igra in teče naokoli. Večinoma nas tudi spremlja na sprehodih s konjički. Najbolj se je povezala z žrebičko Mišo, ker sta obe zelo mladi se skupaj igrata, tečeta, lovita,… Pika se zelo rada stiska in uči novih trikov. Komaj čaka, da vas spozna.

Z nami pa je iz mesta prišel tudi naš muc Mac. Mac je pravi zapečkar. Najrajši spi nekje na toplem, idealno na kavču ali postelji 😉 Ko smo se preselili je rabil par dni, da se je navadil (prvi dan se je izgubil in je mjavkal pri sosedih dokler ga nismo prišli iskat). Spoznal je tudi prijateljčka mucka, ki mu dela družbo. V hiši se najrajši igra s Piko, čeprav bolj Pika z njim 🙂

Na kmetiji imamo največ piščančkov. 36 piščančkov, najrazličnejših pasem. Vsak od njih je poseben. Rastejo zeeelo hitro, tako da niso več tako majhni 😉 . Piščančki so bili izvaljeni 26. 11. 2020 in so danes stari dober mesec. Pika jih že navaja na skupno igro, da se bodo lovili po kmetiji.

Nazadnje pa sta na našo kmetijo prispela še dva čudovita zajčka. Zajklji je ime Justi in njena lastnica je Ela (naša nečakinja). Da pa Justi ne bo dolgčas ima še prijateljčka Flokija. Justi je rjava in bela, Floki pa črno-bel. Z veseljem raziskujeta našo štalo, v izdelavi pa je tudi zunanji prostor, kjer bosta lahko raziskovala in brskala po travniku.

No tako, pa smo prišli do konca. Sedaj ste spoznali vse naše čudovite živali. Veselimo se, da nas obiščete in jih pockrljate tudi v živo.

Lepo se imejte in lepe praznike vam želimo.

PREBERITE SI ŠE: