KMEČKI DAN za otroke

Otroci na kmečkem dnevu spoznavajo življenje na kmetiji in krepijo odnos do živali. Življenje na kmetiji nudi priložnosti za opazovanje in praktično znanje, ki otrokom še kako pride prav pri odraščanju. Spoznati, čutiti, opazovati, se sprostiti, zadihati čist zrak in uživati v naravnem okolju je privilegij. 

Kmečki dan je dan, ki ga otroci preživijo na naši kmetiji ob spremljavi pestrega programa. Kmečki dan je primeren za otroke od 6 let dalje. Sprejmemo do 10 otrok. Možen je tudi prevoz iz Domžal. Prijave so obvezne.

30. 6. 2023
4. 8. 2023
17. 8. 2023

PROGRAM

Ogled kmetije in živali. Spoznavanje kmečkih del – hranjenje živali, nega živali, opravila v hlevu. Pobiranje in pakiranje jajčk. Sadili bomo rastline.

Skrtačili in osedlali bomo konje in šli jahati na teren. Konje, koze in kravo peljemo na pašo. 

Spoznavamo čebelnjak in delo čebel. 

Pripravi si kmečko sladico. 

Igramo se kmečke igre (tekmovanje z lesenimi vozili, metanje podkev,…).

POTEK, CENA

Program poteka od 8:00 do 16:00. V kolikor izberete prevoz, otroka poberemo ob 7:30 v Domžalah (pri Mercator Centru).

Število prijav je omejeno – sprejmemo do 10 otrok. 

Drugi otrok iste družine ima 4,00€ popusta.

Cena: 48,00 € / dan / otroka
Doplačilo:
prevoz iz Domžal: 10,00€

Cena vključuje: usposobljeni animator, hrana (zajtrk, kosilo, malica) in pijača, ustvarjalni material.

PRIJAVA:

POMEMBNE INFORMACIJE

  •  PRIMERNA OBLAČILA IN OBUTEV: Otroke opremite temperaturam primerno. V pomladnem/jesenskem času priporočamo škornje, poleti pa superge. Za v hlev naj bodo otroci oblečeni “za doma”, v obleke, ki je ni škoda, da lahko kar se da uživajo. Lahko imajo tudi rezervna oblačila. Ne glede na letni čas priporočamo kapo ali trak. Poleti pa priporočamo tudi sončno kremo. 
  • PLAČILO: Znesek poravnate na TRR: SI 56 6000 0000 0413 873 (Mojca Grojzdek s.p.). Namen: Ime in priimek otroka, sklic: nrc. Plačilo izvedite en teden pred pričetkom počitnic. Možno je tudi plačilo z gotovino na lokaciji. 

POGOSTA VPRAŠANJA:

  • Kaj pa vreme? Počitnice izvedemo tudi v slabem vremenu. Pod hlevom imamo ogromen nadstrešek in če je dež se aktivnosti prestavijo tja in v hlev. Program prilagodimo razmeram. Ko neha deževati pa ponovno akcija 🙂
  • Kdaj pripeljemo otroke? Priporočamo da otroke pripeljete najkasneje do 8:30, da lahko pojedo zajtrk, saj ob 9:00 pričnemo z aktivnostmi. 
  • Se lahko otrok počitnic udeleži samo določen dan? Seveda, v tem primeru glejte dnevno ceno počitnic.