KROMPIRJEVE POČITNICE

Otroci bodo na kmetiji spoznali kmečko življenje, živali in delo na kmetiji. Pomagali nam bodo pri vsakodnevnih opravilih – hranjenje živali, pobiranje jajčk, čiščenje hleva,…

TERMIN:

25. 10. – 29. 10. 2021 (8:00-16:00)

PROGRAM

PON: Spoznavanje in ogled kmetije. Spoznavanje živali (konji, zajčki, kokoške, koze, kuža, muc). Za kosilo spečemo okusno domačo pizzo. Naučili se bomo “rohkat” koruzo. Sprehod s konjički.

TORNega konjev, krtačenje, čiščenje kopit,… Spoznamo opremo za jahanje in osedlamo konjička. Jahamo v naravi. Za kosilo spečemo hrenovke na ognju, skuhamo korenčkovo juho in sladico. Spoznamo gozd, se naučimo žagati.

SRENaučimo se peči kruh. Izdelujemo hišice za koze in zajčke. Skuhamo govejo juho in palačinke. Ogled kraja in muzeja v Motniku, gremo na ogled oslov in ovac. Konjičke peljemo na sprehod.

 

PROGRAM

ČET: Negujemo konje, osedlamo in jahamo v naravi. Nabiramo kostanj in ga pečemo. Za kosilo spečemo perutničke in krompir. Izdelujemo izdelke iz lesa in se naučimo tehnike pirografije.

PETGremo v lov za zakladom. Vožnja s traktorjem. Skuhamo makarone z bolonjsko omako in spečemo sladico. Družimo se s starši in jim pokažemo, kaj smo se naučili in kako smo uživali.

 

CENA in POTEK

Program poteka od ponedeljka do petka. Počitnice so primerne za otroke od 6 leta dalje. 

Število prijav je omejeno.

Cena: 180,00€/teden oz. 40,00€/dan. 

Prevoz iz Domžal: 12,00€/dan

Drugi otrok iste družine ima 5,00 € popusta.

V ceno je vključeno:

  • Usposobljeni animator
  • Hrana (zajtrk, kosilo, malica) in pijača (sok, voda)
  • Ustvarjalni material, delovni material.

PRIJAVA:

POMEMBNE INFORMACIJE

  •  PRIMERNA OBLAČILA IN OBUTEV: Otroke opremite temperaturam primerno. V jesenskem času priporočamo škornje. Za v hlev naj bodo otroci oblečeni “za doma”, v obleke, ki je ni škoda, da lahko kar se da uživajo. Lahko imajo tudi rezervna oblačila. Ne glede na letni čas priporočamo kapo ali trak. 
  • PLAČILO: Znesek poravnate na TRR: SI 56 6000 0000 0413 873 (Mojca Grojzdek s.p.). Namen: Ime in priimek otroka, sklic: nrc. Plačilo izvedite en teden pred pričetkom počitnic. Možno je tudi plačilo z gotovino na lokaciji. 

POGOSTA VPRAŠANJA:

  • Kaj pa vreme? Počitnice izvedemo tudi v slabem vremenu. Pod hlevom imamo ogromen nadstrešek in če je dež se aktivnosti prestavijo tja in v hlev. Program prilagodimo razmeram. Ko neha deževati pa ponovno akcija 🙂
  • Kdaj pripeljemo otroke? Priporočamo da otroke pripeljete najkasneje do 8:30, da lahko pojedo zajtrk, saj ob 9:00 pričnemo z aktivnostmi. 
  • Se lahko otrok počitnic udeleži samo določen dan? Seveda, v tem primeru velja cena: 40,00 € / dan.