KROMPIRJEVE POČITNICE

Otroci bodo na kmetiji spoznali kmečko življenje, živali in delo na kmetiji. Pomagali nam bodo pri vsakodnevnih opravilih – hranjenje živali, pobiranje jajčk, čiščenje hleva,…

TERMIN:

2., 3., 4. 11. 2022 (8:00-16:00)

PROGRAM

SREDA: Spoznavanje in ogled kmetije. Spoznavanje živali (konji, zajčki, kokoške, koze, pujska, kuža, muc). Pripravimo “fronto” za pujske. Sadimo drevesa. Sprehodimo konjičke. Pečemo kostanj.  

ČETNega konjev, krtačenje, čiščenje kopit,… Spoznamo opremo za jahanje in osedlamo konjička. Jahamo v naravi. Naučimo se speči kruh, ki ga spečemo v domači krušni peči. Prešamo domač jabolčni sok. 

PETOgled kraja in muzeja v Motniku, gremo na ogled oslov in ovac. Konjičke peljemo na sprehod. Pečemo piškote in domače dobrote. 

 

CENA in POTEK

Program poteka od srede do petka. Počitnice so primerne za otroke od 6 leta dalje. 

Število prijav je omejeno.

Cena: 110,00 € (za vse tri dni) ali pa dnevni obisk: 40,00 €/dan. 

Možen tudi prevoz na relaciji Motnik – Domžale (Trojane, Lukovica, Domžale,…): 12,00€/dan

Drugi otrok iste družine ima 5,00 € popusta.

V ceno je vključeno:

  • Usposobljeni animator
  • Hrana (zajtrk, kosilo, malica) in pijača (sok, voda)
  • Ustvarjalni material, delovni material.

PRIJAVA:

POMEMBNE INFORMACIJE

  •  PRIMERNA OBLAČILA IN OBUTEV: Otroke opremite temperaturam primerno. V jesenskem času priporočamo škornje. Za v hlev naj bodo otroci oblečeni “za doma”, v obleke, ki je ni škoda, da lahko kar se da uživajo. Lahko imajo tudi rezervna oblačila. Ne glede na letni čas priporočamo kapo ali trak. 
  • PLAČILO: Znesek poravnate na TRR: SI 56 6000 0000 0413 873 (Mojca Grojzdek s.p.). Namen: Ime in priimek otroka, sklic: nrc. Plačilo izvedite en teden pred pričetkom počitnic. Možno je tudi plačilo z gotovino na lokaciji. 

POGOSTA VPRAŠANJA:

  • Kaj pa vreme? Počitnice izvedemo tudi v slabem vremenu. Pod hlevom imamo ogromen nadstrešek in če je dež se aktivnosti prestavijo tja in v hlev. Program prilagodimo razmeram. Ko neha deževati pa ponovno akcija 🙂
  • Kdaj pripeljemo otroke? Priporočamo da otroke pripeljete najkasneje do 8:30, da lahko pojedo zajtrk, saj ob 9:00 pričnemo z aktivnostmi. 
  • Se lahko otrok počitnic udeleži samo določen dan? Seveda, v tem primeru velja cena: 40,00 € / dan.